Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη η Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για διεφθαρμένες

Μεταξύ των πιο διεφθαρμένων χωρών της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς καταλαμβάνει την 69η θέση παγκοσμίως στον κατάλογο που συνέταξε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια .

Σε σχέση με το 2015 η Ελλάδα υποχώρησε στη σχετική λίστα κατά 11 θέσεις, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2014 σε ότι αφορά την διαφθορά, όμως είναι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Βουλγαρία να κρατά τα σκήπτρα.

Εκτός από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στην Ευρώπη οι πιο διεφθαρμένες χώρες είναι η Ουγγαρία, η Κροατία, η Ιταλία και η Ρουμανία.

Η πλέον αδιάφθορη χώρα, είναι για τρίτη χρονιά η Δανία, με Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία, Καναδά, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Στην έκθεσή της «για την αντίληψη περί διαφθοράς» για το 2016, η Διεθνής Διαφθορά διαπιστώνει αύξηση των δεικτών της διαφθοράς στην Ευρώπη, κι εκτιμά πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηγεσίες των κρατών και των ευρωπαϊκών θεσμών έχουν στρέψει την προσοχή τους σε άλλα ζητήματα, όπως η οικονομική και η προσφυγική κρίση και η τρομοκρατία και όχι στην καταπολέμηση της διαφθοράς

πηγη

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/64377/ekthesi-apo-tis-pio-dieftharmenes-xores-stin-eyropi-i-ellada

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s