Ο λόγος που δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας

Φωτογραφία: Pexels

Φωτογραφία: Pexels

Οσοι έχουν σκύλο ξέρουν πως δεν μπορούν να αντισταθούν στους τετράποδους φίλους τους. Δεν μπορούν να μην τους αγκαλιάσουν, όταν τους κάνουν χαρούλες και να μην αρχίσουν να τους κυνηγάνε μες στο σπίτι για να παίξουν.

Υπάρχουν, όμως, κάποια κινήσεις που ενοχλούν τα σκυλάκια ακόμα και εάν οι ιδιοκτήτες τους νομίζουν πως με αυτές δείχνουν τη στοργή και την αγάπη τους.

Η Αλεξάντρα Χόροβιτς, που μελετά τη συμπεριφορά σκύλων, μίλησε στο Business Insider και αποκαλύπτει πως οι σκύλοι δεν είναι και φανς της αγκαλιάς.

«Δεν έχω δει κανέναν σκύλο που, όταν τον αγκαλιάζουν, χαίρεται και κουνάει την ουρά του. Αντίθετα, η γκριμάτσα που παίρνουν δείχνει ότι απλά το ανέχονται» λέει.

Παράλληλα, αναφέρει πως οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο περισσότερο με τη μυρωδιά παρά με την όραση, κάτι βέβαια που οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Η Αλεξάνδρα υποστηρίζει πως η έκφραση ενοχής, όπως τουλάχιστον φαίνεται στους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα, φόβος. «Οι άνθρωποι συχνά αποδίδουν ανθρώπινα συναισθήματα στη συμπεριφορά των σκυλιών τους» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως ο εγκέφαλος ενός σκύλου λειτουργεί τελείως διαφορετικά αυτόν του ανθρώπου.

Καταλήγοντας, η Αλεξάνδρα λέει προς τους ιδιοκτήτες πως τα σκυλιά δεν νιώθουν τόσα άνετα με τα ρούχα, οπότε αφήστε τα ελεύθερα.

GIF: Giphy
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s