Βρίζεις; Δες τι σημαίνει αυτό για σένα

 

Αν υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα βρίζεις λιγότερο, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς μόλις διαβάσεις την παρακάτω έρευνα…

Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Hong Kong, του Stanford, του Cambridge και του Maastricht, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο «Frankly, we don’t give a damn: η σχέση ανάμεσα στη βωμολοχία και την ειλικρίνεια». Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα δύο συνδέονται. Πώς;

Οι ερευνητές λένε πως οι βωμολοχίες μπορούν να περιέχουν σεξουαλικές αναφορές, χυδαιότητες, προσβλητική αργκό και οτιδήποτε άλλο θεωρείται κοινωνικά ακατάλληλο.

Πρώτα ρώτησαν μια ομάδα 276 συμμετεχόντων για τις υβριστικές τους συνήθειες, αλλά και το πόσο ειλικρινείς είναι σε διάφορες καταστάσεις. Το συμπέρασμα ήταν πως οι πιο φιλαλήθεις άνθρωποι, ήταν κι εκείνοι που έβριζαν περισσότερο. Επίσης βρήκαν πως όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το βρίσιμο σαν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους σε τρίτους, είναι λιγότερο πιθανό να το κάνουν με κάποιον αντικοινωνικό ή επικίνδυνο και βλαβερό τρόπο ενάντια σε άλλους.

Σε μια επόμενη έρευνα, οι ερευνητές έλεγξαν αυτά τα συμπεράσματα σε ένα πιο πραγματικό περιβάλλον, αναλύοντας τα status updates περισσότερων από 73.000 χρηστών του Facebook. Μέτρησαν την ειλικρίνεια (προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι οι ψεύτες προτιμούν να χρησιμοποιούν τριτοπρόσωπες αντωνυμίες, παρά αυτές σε πρώτο πρόσωπο, καθώς και περισσότερες αρνητικές λέξεις), και την βωμολοχία. Τι βρήκαν; Ότι οι πιο ειλικρινείς άνθρωποι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν περισσότερο υβριστικές λέξεις.

Οι ερευνητές λοιπόν υποστηρίζουν, ότι εφόσον το να βρίζει κάποιος είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τα συναισθήματά του, είναι λογικό πως όσοι το κάνουν συχνότερα, παρουσιάζουν τον εαυτό τους με μεγαλύτερη ειλικρίνεια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8633.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s